Karta över Nacka

Nacka är en stad belägen i östra delen av Stockholms län, Sverige, och är en del av Stockholms storstadsområde. Staden ligger strax öster om huvudstaden, Stockholm, och fungerar som administrativt centrum för Nacka kommun. Nacka har en befolkning på cirka 100 000 invånare, vilket gör den till en av de större städerna i Stockholms län.

Området i och runt Nacka präglas av en blandning av förortsområden och naturlandskap, inklusive sjöar, skogar och en vacker skärgård. Detta ger möjligheter till en mängd olika aktiviteter och upplevelser för såväl invånare som besökare. Exempelvis kan man njuta av promenader och vandringar i natursköna områden som Hellasgården eller upptäcka skärgårdsparadis som Fjäderholmarna och Värmdö.

Nacka har även goda kommunikationer med Stockholm, tack vare bussar, pendelbåtar och vägförbindelser som gör det enkelt att pendla till och från huvudstaden. Dessutom planeras en utbyggnad av tunnelbanan till Nacka, vilket kommer att förbättra kommunikationerna ytterligare. Staden erbjuder en attraktiv livsmiljö för dem som vill bo nära storstadens puls men ändå ha närhet till naturen.